jueves, 28 de mayo de 2009

Historia d'una vaga

Com tots sabeu durant l'epoca de la dictadura estava prohibit fer vaga pero en Catalunya hi va haver una molt important.Uns treballadors de un empresa anomenada "LA FORÇA" van fer solidaritat amb un treballador acomiadat.
El 22 de febrer de 1976 es va finalitzar la vaga mes llarga de Catalunya desde la Guerra civil. Com ja sabeu, les vagues eren il.legals durant la dictadura de Franco, l'empresa va amenaçar d'acomiadar-los a tots. Els obrers van dir que o tots readmesos o ningu.
Els treballadors lluitaven per els seus drets sense rendir-se ni un sol moment i la seua millor pancarta per a la vaga era la roba de treball, aquests quant eren detesos eren torturats. Les dones dels treballadors també van anar a la vaga per a apoyar als seus homes .
Aquestes persones van estar durant molt de temps sense treballar, aleshores no podien pagar als bancs i els tocava fer negociacions amb ells per a poder seguir sense pagar.
Quasi no hi tenien ni diners per a menjar pero gracies als diners que tenien guardats podien sobreviure.
Imagineu xics que mal ho tenien que pasar aquestes persones veritat? Doncs si, pero tenien molta força per a lliutar cada dia per el que realment volien i mes a mes eren tots com un grup que tenia un mateix objectiu . Ademes la frase que ells van dir reflecteix el significat molt clarament "O tots o ningú".

De manera que podriem dir que aqueta vaga va ser l'encarregada de remarcar la transicio amb el tema de les vages.
Be doncs aço es tot fins l'altra

No hay comentarios:

Publicar un comentario